Skip to content

Paneeldiskussioon: Kas täiskasvanud ebaõnnestuvad suhtluses tänaste noortega?

Tule ja saa osa arutelust, kus räägime noortega põlvkondade vahelise suhtluse väljakutsetest ja võimalustest.

14. september 2024, 15.00-18.00
Asukoht: HUNGR, Tulika 9-11
Moderaatorid: Enelis Linnas (MTÜ Sa Suudad) ja Rene Köster (Hungr)

Ürituse maksimaalne osalejate arv on 50 inimest, mis tagab kaasava ja turvalise keskkonna.

Kui tunned, et soovid paneelis osaleda, siis palun täida vorm SIIN .

ENGLISH BELOW

Vaimne tervis ja heaolu

Stressi, ärevuse ja depressiooniga seotud tunnete jagamine; mõnuainete kasutamine – abi küsimine. 

Suhted (sh peresuhed), eakaaslaste surve, kiusamine

Räägime sõprussuhetest, romantilistest suhetest ja eakaaslaste mõjuga toimetulekust. Perekondlike ootuste, konfliktide käsitlemine ja ühise keele leidmine peresuhetes.

Identiteet ja eneseväljendus

Soolise identiteedi, seksuaalse orientatsiooni ja isiklike väärtustega seotud teemade uurimine.

MTÜ Sa Suudad

MTÜ Sa Suudad eesmärk on kuulata ja esitada raskesti mõistetavate noorte kogemusi ja nõuandeid, et muuta haridus-, sotsiaal- ja õigussüsteem noortesõbralikumaks. Toetame noori, pakkudes neile kaasamisüritusi ja uusi kogemusi. MTÜ rõhutab, et noored tuleb alati tähenduslikult kaasata neid puudutavatesse otsustesse ning toetada ka nende lähedasi. MTÜ Sa Suudad usub, et iga inimene, sealhulgas lapsed ja noored, on oma elu ekspert ning nende vajaduste kuulamine on ülioluline.

Hungr

Hungr on uus koht Tallinnas, mis on kiiresti tuntuks saanud kui kaasav ja turvaline pelgupaik. See on kohtumispaigaks LGBTQ+ kogukonnale, noortele, erinevatele etnilistele ja rassilistele rühmadele ning loovate ja avatud mõtteviisiga inimestele. Hungr paistab silma oma pühendumusega luua turvaline ja mitmekesine keskkond. See on rohkem kui meelelahutuskoht; see toimib ka kogukonnakeskusena, kus korraldatakse erinevaid üritusi elektroonilise muusika pidudest harivate töötubadeni.

Kui tunned, et soovid paneelis osaleda, siis palun täida vorm SIIN .

“Ülimalt oluline on, et vähemalt üks täiskasvanu looks noorega usaldusliku kontakti, et noor saaks ja julgeks rääkida, mis on tema elus juhtunud ning mida ta tegelikult vajab.”

Enelis Linnas – MTÜ sa suudad asutaja


Come and join the discussion where we talk with young people about the challenges and opportunities of intergenerational communication.

14. september 2024, 15.00-18.00
Location: HUNGR, Tulika 9-11
Moderators: Enelis Linnas (MTÜ Sa Suudad) ja Rene Köster (Hungr)

The event has a maximum capacity of 50 people, ensuring an inclusive and safe environment.

If you feel like you want to participate in the panel, please fill out the form HERE.

Mental Health and Well-being

Sharing feelings about stress, anxiety, and depression; substance use – seeking advice on coping mechanisms.

Relationships (also family dynamics), Peer Pressure, Bullying

Talking about friendships, romantic relationships, and navigating peer influence. Addressing family expectations, conflicts, and finding common ground in family relationships.

Identity and Self-expression

Exploring topics related to gender identity, sexual orientation, and personal values.

MTÜ Sa Suudad

The goal of NGO Sa Suudad is to listen to and present the experiences and advice of young people who are difficult to understand, in order to make the education, social, and legal systems more youth-friendly. We support young people by offering them engagement events and new experiences. The NGO emphasizes that young people must always be meaningfully involved in decisions affecting their lives, and their close ones should also be supported. NGO Sa Suudad believes that every person, including children and young people, is an expert in their own life, and listening to their needs is essential.

Hungr

Hungr is a new venue in Tallinn that has quickly established itself as an inclusive and safe haven. It serves as a hub for the LGBTQ+ community, young people, various ethnic and racial groups, and individuals with a creative and open mindset. Hungr stands out for its commitment to creating a safe and diverse environment. It is more than just an entertainment venue; it also functions as a community center, hosting a wide range of events from electronic music parties to educational workshops.

If you feel like you want to participate in the panel, please fill out the form HERE.

More information at:

“It is extremely important that at least one adult establishes a trusting relationship with the young person, so they feel safe and confident to talk about what has happened in their life and what they truly need.”

Enelis Linnas – MTÜ sa suudad FOUNDER


MTÜ Sa Suudad 2024